Z poškodenej obvinená

19.04.2013 Bratislava

Bratislava ( KR PZ Bratislava)  Obvineniu z krivého obvinenia, krivej výpovede a krivej prísahy čelí 39- ročná Bratislavčanka. Žena v auguste minulého roku oznámila polícii spáchanie trestného činu, ktorého sa stala obeťou. Na základe oznámenia ženy, začala petržalská polícia trestné stíhanie vo veci prečinu nebezpečného vyhrážania. V súvislosti s trestným stíhaním žena aj napriek tomu, že bola riadne poučená o následkoch krivej výpovede, opakovane uvádzala nepravdivé informácie. Vo svojich výpovediach opakovane zo spáchania trestného činu obvinila 42- poškodeného Bratislavčana. Uvádzala, že ju mal Bratislavčan verbálne aj fyzicky napadnúť a vyhrážať sa jej zabitím. V dôsledku jej konania hrozilo mužovi trestné stíhanie.
V priebehu vyšetrovania bolo na základe vykonaných úkonov a vyhodnotením dôkazných prostriedkov zistené, že skutok ktorý žena oznámila sa nestal. Poverený príslušník PZ preto trestné stíhanie zastavil.
Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V začal trestné stíhanie vo veci krivého obvinenia, krivej výpovede a krivej prísahy a zároveň zo spáchania uvedených trestných činov obvinil 39- ročnú Moniku. V prípade preukázania viny hrozí žene trest odňatia slobody vo výške 1-5 rokov.
Autor: Petra Hrášková
 

Vyberte región